onsdag den 28. december 2011

7 milliarder

Føler De Dem klaustrofobisk, spørger en journalist i International Herald Tribune. Det er De ikke alene om. For sådan havde stort set alle det den mandag i november, hvor det blev meddelt, at vi nu er 7 milliarder mennesker på kloden. Bortset fra at ingen ved, om vi præcis er 7 milliarder – eksempelvis har U.S. Census Bureau regnet ud, at selv om vi bliver 215.120 flere mennesker hver dag, så når vi ikke op på 7 milliarder før engang i februar 2012. Er De så mere rolig?


U.S. Census Bureau har også regnet ud, at 255 mennesker fødes hvert minut. Det giver 367.642 mennesker om dagen. Heldigvis dør der hvert minut 106 mennesker, i alt 152.522 om dagen. Det vil sige, at stigningen i antallet af verdensborgere er 78,5 millioner hvert år. Det svarer til det samlede indbyggertal i lande som Frankrig, Storbritannien og Thailand.

Selv føler jeg mig ikke særligt anfægtet (eller klaustrofobisk) af de nævnte oplysninger, dertil er der trods alt for få fodgængere på Strandboulevarden. Men jeg synes alligevel, at det er en ret vild tanke, at der hvert år opstår et land på størrelse med Frankrig eller Thailand. Og hvor mange digtere udklækkes så hvert år? Hvor mange konkretister? Hvor mange oulipianere? For slet ikke at nævne tv-kokke, brydere, sologuitarister, transseksuelle, linedansere.

Heldigvis oplyser artiklen i International Herald Tribune, at vi først når op på 8 milliarder i enten 2025 eller 2026. På det tidspunkt har jeg meget vel gjort min del for at nedbringe befolkningstilvæksten.

1 kommentar:

  1. Det er vel derfor forskere søger ihærdigt efter andre beboelige planeter, så de eksempelvis kan flygte 600 lysår væk til Kepler-22b :-)

    SvarSlet