mandag den 5. marts 2012

Peters kanon

I 2001 bad vi på Forfatterskolen Peter Laugesen vælge sine yndlingsdigte til et besøg på Hald Hovedgaard i Viborg. På det tidspunkt sad han "ude i Korsør" og arbejdede med Céline, men efter hukommelsen fik han oplistet følgende digte, her citeret efter Peters brev fra Korsør:

Robert Burns: To a Mouse (wee mousie...)
St. St. Blicher: Sig nærmer tiden
Dylan Thomas: Fern Hill og Death shall have no dominion
Rimbaud: "Jadis si je me souviens bien ma vie etait festin ou tous les vins coulaient... " (Illuminations, mener jeg)
Hölderlin: Det lille der med "Die Mauern stehn sprachlos und kalt, im Winde klirren die Fahnen"
Allen Ginsberg: Plutonian Ode
Paul McCartney: Fool on the hill
Burns/Blicher: Auld lang syne

Interesserede kan selv slå efter. Jeg husker bedst, at vi alle måbede over, hvor moderne Hölderlin virkede, og så husker jeg fornemmelsen af, at poesien ingen alder har. Det har Peter heller ikke. 7 år eller 17 eller 70 - who cares? Så længe ordene klirrer i blæsten.

Men tillykke alligevel!

6 kommentarer:

 1. Og jeg bliver nostalgisk, det er kun 11 år siden :)

  SvarSlet
 2. Næsten alt herinde er værd at læse. Ville i ikke gøre jeres læsere den tjeneste, at gøre noget ved layoutet? Det gør decideret ondt i øjnene at læse fed sort på beige baggrund. Kommentarsporene er mere tilgivende.

  Please! Venligst?!

  SvarSlet
 3. Kære Skaarup,

  Vi mangler visuelle designere og programmører osv.; så hvis du kender nogen der kan gøre det ordentligt og vil gøre det gratis hører vi gerne mere!

  Bedste hilsner

  SvarSlet
 4. Hej Martin

  Jeg tænker, at det kunne være en skæg opgave at give Promenaden et visuelt løft i form af et nyt design. Måske skulle man skifte over til en wordpress-skabelon med egen webadresse. Det kan godt lade sig gøre at importere alle indlæggene og kommentarer fra jeres nuværende blogspot.com-adresse, hvis man skifter til wordpress.
  Jeg vil selvfølgelig gøre det hele ganske gratis, da jeg er ganske begejstret for Promenaden som litteratur-site. Jeg har også lavet nogle lignede ting sammen med Mathias Kokholm til Verbale Pupiller olign., men skriv til mig på mailmortensen(a)gmail.com, hvis det kunne have jeres interesse.

  SvarSlet
 5. Kære Ole,

  Tusinde tak for tilbuddet, vi skriver til dig lige om lidt.

  Bedste hilsner

  SvarSlet