torsdag den 19. juli 2012

Promenaden flytter den 1. august ...

... hvor vi får ny adresse og et - synes vi selv - meget bedre look.

Vores flyttemand og indretningsarkitekt det nye sted hedder Ole Mortensen, tak for hjælpen til Ole!

Det var det. Ikke flere nyheder. 

tirsdag den 17. juli 2012

Elsk mig, Politiken!


Dagbladet Politikens endnu relativt friske litteraturredaktør Jes Stein Pedersen er en vennesæl litteraturformidler.

søndag den 15. juli 2012

Gæt en forfatter

Jeg fortsætter mine ekskursioner til forfatterhjem og bringer her endnu en samling artefakter, hvis ejermands navn I måske kan gætte? 

Billederne taler højt, måske råber de endda. Men lad dem endelig...



torsdag den 12. juli 2012

Et digt af Lêdo Ivo

Her er så digtet ”De fattige på busholdepladsen” fra samlingen A noite misteriosa, 1982, af Lêdo Ivo i en dansk version.

tirsdag den 10. juli 2012

Anbefalinger

Ikke fordi sommeren er over os med alle sine dyneskyer. Ikke fordi der intet andet er at lave end at læse bøger. Ikke fordi Promenaden skal ligne et bogtillæg. Ikke fordi Flåden allerede har lagt ud. Men alligevel. Her et par bøger til anbefaling.

mandag den 2. juli 2012

Er det bare sproget, der sproger igen?


I en kommentar til Tue Andersen Nexøs meget begejstrede anmeldelse (som han havde linket til på FB) af Christina Hesselholdts seneste bog, skriver den dansk-norske kritiker Susanne Christensen: ”Her er jeg nok lidt enig med Rifbjerg. Tilgiv mig, jeg er 26 sider inde i bogen, men jeg husker pludselig hvorfor CHs litteratur aldrig har sagt mig en høstblomst. Din pointe er sproget, og skønheden og vildskaben i dette sprog, ja vel, men findes der mere end dette? Tempoet er højt, vi rives med af ordkaskaderne, men det er alligevel bare et mylder af "mærkelige" mennesker i "mærkelige" situationer, og fabelagtige monstersætninger, og en understrøm af sex og stoffer, noget er on the edge, lizm, men JEG er ikke on the edge; jeg synes det handler om ZIP, nuthin' at all. Nej, det skal da heller ikke "handle om", Christensen, det er jo sproget der sproger ... oh, well, jeg kender bedre strategier.” Udsagnet, som